Bryggdatum: 2013-11-21
Batchstorlek: 11 liter
Koktid: 120 min
ABV: 6,3% OG: 1.071 FG: 1.025 Utjäsning: 65%
IBU: 84
EBC: 125
Malt:
2,60 kg Pale malt (57,8%)
0,40 kg Chocolate malt (8,9%)
0,40 kg Rostat korn (8,9%)
0,37 kg Crystal malt 40L (8,2%)
0,30 kg Rökmalt (6,7%)
0,20 kg Havregryn (4,4%) Glömdes bort och blev aldrig tillsatt.
0,23 kg Honung (5,1%) Vid kokslut.
Humle:
20g Columbus (kottar α 13,9%) – 120 min
10g Columbus (kottar α 13,9%) – 30 min
20 g East Kent Goldings (kottar α 5,0%) – 1 min
Jäst: Safale US-05
Annat: Jästnäring, bikarbonat och Protafloc.
Mäskschema:
60 min @ 69C
10 min utmäskning @ 76 C
Kommentarer:
Fick ut 13 liter vört, 2 liter mer än beräknat. Därför blev OG en bit under beräknat.
2013-12-03 Omtappning till sekundär. SG mätt till 1.025
2014-01-06 Falasktappning, totalt 32 st 355ml flaskor. Tillsatt 5g socker per liter för kolsyrejäsning.
BILD
Provsmakning:
Lämna en kommentar