Bryggdatum: 2013-04-20
Batchstorlek: 13,5 liter
Koktid: 90 min
ABV: 7,3% OG: 1076 FG: 1022 Utjäsning: 71%
IBU: 78
EBC: 87
Malt:
4,50 kg pilsnermalt (81,1%)
0,30 kg crystal 80L (5,4%)
0,30 kg rostat korn (5,4%)
0,25 kg Chokladmalt (4,5%)
0,20 kg Rökmalt (3,6%)
Humle:
25 g Chinook α 13,3% – 90 min
25 g Centennial α 11,5% – 15 min
12 g Cascade α 7,5% – 3 min
12 g Centennial α 11,5% – 3 min
20 g Cascade α 7,5% – torrhumling 13 dagar
Jäst: Safale S-04
Annat: Jästnäring och Protafloc.
Mäskschema:
60 min @ 67C
10 min utmäskning @ 76 C
Kommentarer:
2013-05-01 Omtappning till sekundär och torrhumling.
2013-05-14 Flasktoppning, tillsatt 5g socker /liter för kolsyrejäsning.
BILD
Provsmakning:
Lämna en kommentar