Bryggdatum: 2016-09-11
Batchstorlek: 18 liter
Koktid: 125 min
Delsats A: ABV: 11,0 % OG: 1.090 FG: 1.008 Utjäsning: 91%
Delsats B: ABV: 11,6 % OG: 1.090 FG: 1.004 Utjäsning: 96%
IBU: 25
EBC: 62
Malt:
4,50 kg Pilsnermalt (62,1%)
0,80 kg Munich malt (11,0%)
0,25 kg Caramunich (3,4%)
0,25 kg Aromatic malt (3,4%)
0,15 kg Special B (2,1%)
0,05 kg Chokladmalt (0,7%)
0,75 kg Mörk Sirap (10,3%) – 15 min
0,50 kg Muscovadosocker (6,9%) – 15 min
Humle:
25 g East Kent Goldings (pellets α 5,20%) – 90 min
15 g East Kent Goldings (pellets α 5,20%) – 45 min
25 g Saaz (kottar α 3,70%) – 15 min
Jäst: 2 påsar Belgian Ale Mangrove Jack’s M41
Annat: Jästnäring och Protafloc.
Mäskschema:
60 min @ 68 C.
10 min @ 76 C.
3,5 liter lakvatten @ 78 C.
Kommentarer:
2016-09-11 Aktiv jäsning några timmar efter bryggning.
2016-09-26 Omtappning till sekundär uppdelat på två delsatser på vardera ca 8,5 liter. Densitet mätt till 1.010.
2016-10-16 Tillsatt bottensats av Brekeriet Brunette 0,75 l flaska i delsats B.
2016-10-29 Flasktappning av delsats A, tilsatt 6 g socker per liter för kolsyrejäsning. 25 st 33,3 cl flaskor (8,3 liter). FG mätt till 1.008.
2016-11-13 Tillsatt 1,5 kg hallon och 0,5 kg körsbär i delsats B.
2017-01-08 Flasktappning av delsats B, totalt 4 st 33,3 cl flaskor och 17 st 37,5 cl flaskor (7,7 liter). Tilsatt ca 7 g socker per liter för kolsyrejäsning. FG mätt till 1.004.
Provsmakning:
Lämna en kommentar